PAST FEW DAYS

Hola vänner. Självklart är jag internationell och skriver min rubrik på engelska, men detta inlägg kommer alltså att handla om de senast gångna dagarna. Som ni kanske läste i mitt förra inlägg var det inte så livat förra veckan. Eller jo, det var alldeles för livat för att få en lugn stund utan tusen tankar som snurrade. Nu hur som helst börjar saker klarna upp lite! Finally. Fått jobb i skolan både i matsalen och cafeterian, cash is king. Mitt första pass är i morgon. Men kan man få ha flyt eller?? Nej! Nu har jag blivit förkyld också... Så ja, inga lektioner för mig idag. Släpade mig till matsalen i alla fall och tröstade mig med lite apelsiner och te. Förhoppningsvis är det bättre i morgon.

Vill ni veta anledningen till att jag är förkyld? Detta är så dumt. Vaknade upp igår med lite ont i halsen och tänkte att äsch, det går säkert över. Gick och fixade med lite ärenden och sen gick jag till GYMMET för första och alldeles säkert sista gången den här månaden. Tänkte väl att jag skulle vara lite hälsosam och gå bort ett par av de något för många hamburgare jag ätit här. Men detta tyckte halsen INTE om. På kvällen skulle vi sedan se en teater för våran Intro to Theatre class. Den var långt åt fanders ut på blåa linjen och vi fick gå en bra bit i snöslasket. Kallt och ruggigt. Föreställningen var dessutom apdålig och deprimerande. Jag som trodde att Chicagos teatrar skulle hålla hög klass... 

Nåja, nu ska vi inte vara deppiga. Faktiskt hänt bra saker denna veckan också! Igår träffade jag till exempel min fina kusin Isa från Sverige här på skolan. Hur sjukt?! Hon och hennes klass var på studieresa här i Chicago av alla ställen och av en händelse skulle dom också besöka North Park. Inte träffat henne på väldigt länge så det var roligt. Andra roliga grejer har varit att åka på äventyr till Victoria's secret och att hänga med min vän Melvin. 

Victoria's secret hade någon deal med att om man handlade för 10 dollar så fick man ett presentkort från 10-500 dollar. Håller tummarna för att mitt är värt 500, fatta mycket parfymer och bodylotion jag kommer fylla väskan med när jag ska hem då! Nu är det ju säkert inte så, men att vara garanterad ett 10 dollars presentkort är inte dåligt det heller. 

Nu tänker jag ligga i sängen resten av dagen, eller ända tills middagen i alla fall. Adios, hörs snart amigos!
Allmänt | | Kommentera |

VERONICA OCH MARABOU

God morgon på er, även fast det säkert är allt annat än morgon i Sverige just nu. Vaknade för ett tag sedan, klockan är just nu 9:56. Ovanligt tidigt för att vara mig eller hur? Är så mycket på gång just nu, huvudet kan inte sluta snurra riktigt. Har saknat Sverige en hel del på sistone , vilket nu har resulterat i att jag ligger i sängen och lyssnar på gamla Veronica Maggio låtar och trycker i mig en chokladkaka som jag försöker låssas är marabou. Går sådär. Nog för att jag har det väldigt bra här i Chicago, men självklart saknar man det man känner till och människorna man tycker om. 

Just nu väntar jag på ett Social Secutiry number så jag kan börja jobba i matsalen på skolan. Går dock väldigt segt då varken myndigheterna eller posten är särskilt snabba. Har också repetitioner till en musikal som jag gjorde audition till och hoppsan jag kom med och OJDÅ det är rep fyra timmar nästan varje dag. Kul... Mitt i den här röran försöker jag också hitta ett sommarjobb samt söka utbildningar till hösten. Hm. Hur ska detta sluta? 

Nu ska jag återgå till att trösta mig med Veronica Maggio, chokladen är slut nu. Hörs snart vänner! 

Allmänt | | Kommentera |

ON THE ROAD AGAIN

Jaha, då var springbreak slut. Vi överlevde både eventuella skräckfilms scenarion så som Jason i Friday 13th, alligatorer, att bli "pulled over" av polisen, samt motorvägskörning mitt i natten. Det där med polisen var en skräckinjagande upplevelse, men också lite roligt efteråt. Vi var ute och körde på kvällen och hade glömt att sätta på halvljusen, vilket herr poliskonstapel såklart ville se till att vi åtgärdade för både våran och andras säkerhets skull. Läskigt var det i alla fall när blåljusen började blinka bakom oss och vi undrade vad i hela världen vi hade gjort för fel. Som tur var fick vi ingen böter och fick åka vidare. Apropå bilkörning så var bilresan ner till Florida och hem ingen lek. Alls. Körde ingenting på nervägen men provade ett par timmar på hemvägen. Var det läskigaste jag gjort ärligt talat, usch! Körde genom Atlanta vid klockan åtta-nio på kvällen. Folk kör ju som idioter! Får lätt lite panik när det är mycket bilar samtidigt som folk byter fil titt som tätt hit och dit. Satt och försökte intala mig själv att jag är en harmonisk människa samtidigt som jag satt och svettades floder från handflatorna. Ve och fasa. Sedan när vi hade ca. 3 timmar kvar till Chicago åkte avgasröret på en av bilarna i vårt sällskap av. Hur tappar man avgasröret?? Så vi var tvungna att stanna på en bensinmack och surra fast det igen med några stålgalgar. Jösses alltså. Vi överlevde hur som helst som synes och kom tillbaka till Chicago sisådär klockan 10 i morse efter att ha kört sedan 12-tiden igår. Gäsp. Även om jag stundtals var livrädd när jag sagt där i baksätet i Matthews bil kände jag mig faktiskt dock lugnare och lyckligare än vanligt. I alla fall nu i efterhand när vi kommit hem ordentligt. Tänk att jag har fått vara med om allt detta! Och än är det inte slut. Kommer tillbaka till Chicago med uppladdade batterier, solblekt hår, en snygg bränna och färgen på havet i Florida fortfarande speglandes i mina ögon. Poetiskt. Ser med nöje fram emot två månader till fyllda med plugg, fester, bagel-ätande i Ohlson och mycket kärlek. 

Hejdå palmerna och Florida!


Allmänt | | Kommentera |
Upp